Vuosikokouksen 17.2. pöytäkirja ja kuvat

Keski-Lapin Hirvikoirayhdistyksen vuosikokous pidettiin 17.2.2017 Valajastalolla.

Vuosikokouksen pöytäkirjan löydät täältä.

 


mestarit_web

Hirvenhaukut-ottelun voittaja Mustakummun Ramses, omistaja Jukka Puominen (kuvassa) ja Heikki Petäjäjärvi. Hirvimestaruusottelun voittaja Joensivun El Toro, omistaja Juho Raiskio. Kuvassa Mika Raiskio.
muotovaliot_web

Muotovaliopuukoilla palkittujen koirien omistajat, Oiva Jurmu (valkoinen ruotsinhirvikoira Temu) ja Tarja Kallio (harmaa norjanhirvikoira Tunturijärven Deka).

 


käyttövaliot_web

Käyttövalionarvon saavuttaneet koirat vuonna 2016:
Pikkukylän Beck
Karhunkaatajan Biisi
Mettävelehon Jade
Karhusaaren Fina
Eetu
Vesikorven Hero
Portinkurun Renki

 


viksun_malja_web

Viksun malja luovutettiin Juhani Ylitalolle.

 


vili

Uusi karjalankarhukoirien jalostusneuvoja Vili Väyrynen esittäytyi kokousväelle ja kertoi ajatuksiaan uudesta tehtävästään sekä omasta taustastaan koiraharrastuksen parissa. Karhukoirapuolen positiivista kehitystä Vili Väyrysen mukaan kuvaa mm. se, että viime vuonna useampi eri yksilö haukkui ykköstuloksen kokeissa kuin aiemmin. Kasvu on ollut merkittävä, kun tarkastellaan tilannetta muutama vuosi taaksepäin. Siltä osin tilanne näyttää karhukoirajalostuksen osalta valoisalta. Omasta jalostusneuvojan tehtävästään Vili Väyrynen totesi, että hän kokee tehtävän mielenkiintoisena ja toivoo, että kenttäväki kokee hänet henkilönä, joka on helposti lähestyttävä.

Jämtlanninpystykorvien jalostusneuvoja Janne Romakkaniemi pohti puheenvuorossaan ajankohtaista keskustelua jämtlanninpystykorvien epilepsiasta. Hän totesi, että värikästä ja tunnepitoistakin keskustelua asiasta on käyty mm. sosiaalisessa mediassa. Janne Romakkaniemi toivoi, että ilmoituksia sairaista koirista saataisiin asian tutkimisen edistämiseksi. Hän totesi myös, että asiaan tulisi suhtautua asiapohjalta maltillisesti sekä objektiivisesti. Asiallinen ja todellinen faktatieto sekä avoimuus asiassa on tärkeää jalostustoiminnan edistämiseksi. Puheenvuoronsa lopuksi Romakkaniemi korosti jalostuspohjan laaja-alaisena pitämisen tärkeyttä ja totesi koirajalostuksen kuten elämänkin olevan valintoja täynnä!