Pohjan Lohkon Ystävyysottelu hirvikoirille


Säännöt:

1. Ottelu käydään yksipäiväisenä joukkuekilpailuna Kainuun Hirvikoirayhdistys ry:n, Keski-Lapin Hirvikoirayhdistys ry:n, Keski-Pohjanmaan Hirvikoirakerho ry:n sekä Oulun Seudun Hirvikoira- yhdistys ry:n välillä.

Ottelu käydään vuosittain, kunkin osallistuvan yhdistyksen toimiessa vuorollaan järjestäjänä.

2. Ottelun ajankohta pitää valita niin, että se mahdollistaa yhdistysten parhaiden koirien mukaanpääsyn, eli se ei voi olla samaan aikaan Pohjan lohkolla olevan Kansainvälisen Hirvikokeen, kyseessä olevien Kennelpiirien Piirinmestaruusottelujen, minkään rodun Lohkon Valinta-ottelun eikä minkään rodun SM-ottelun kanssa.

3. Joukkueeseen osallistuu neljä koiraa, joista vähintään yksi on karjalan karhukoira, vähintään yksi harmaa norjanhirvikoira, vähintään yksi Jämtlannin pystykorva ja vähintään yksi narttu. Muita, kuin joukkueeseen nimettyjä koiria ei voi osallistua kyseiseen kokeeseen.

4. Joukkueen tulos muodostuu kolmen parhaan koiran pisteiden yhteen lasketusta tuloksesta. Voittanut joukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon, joka pitää palauttaa kaiverrettuna seuraavaan otteluun. Kiertopalkinnon saa omakseen se yhdistys, joka saa siihen kolmannen kiinnityksen. Kiertopalkinnon omakseen saanut yhdistys hankkii tilalle uuden palkinnon, joka vastaa arvoltaan edeltäjäänsä.

5. Osallistumismaksun määrää järjestävä yhdistys. Osallistumismaksun tulee olla kohtuullinen, kuitenkin niin, että se sisältää ruokailut ja majoituksen.